Kavuşulamayan mıdır Aşk ? 

​Bakıyorum da şairlere veya şair ruhlu insanların yazdıklarına, yazılanlar hep kavuşulamayan, beklenilen ama gelmeyen belkide gelemeyen sevgiliye.. Neden böyledir diye düşünürüm bazen , neden en güzel şiirler hasret şiirleridir. Aslında cevap açıktır ; sevgili uzaktaysa eğer sana kalan sadece bedendir. Çünkü ruhun çoktan seni terk etmiş sevgilinin yanına gitmiştir. Ruh işte ait olduğu yerden sevgilinin yanından fısıldar bedene en derine işleyen o duygu yüklü dizeleri.. Her şair önce aşıktır ve aşk bedenle değil ruhla hissedilen en masum duygudur. Siz hiç bir şairin sevgilisinin dizine oturup şiir yazdığını gördünüz mü? 

Bu konuyla alakalı olarak üstat Necip Fazıl’ın çok sevdiğim bir şiirini sizlerle paylaşmak isterim..

Beklenen

Ne hasta bekler sabahı,

Ne taze ölüyü mezar. 

Ne de şeytan, bir günahı,

Seni beklediğim kadar. 
Geçti istemem gelmeni ,

Yokluğunda buldum seni ;

Bırak vehmimde gölgeni 

Gelme, artık neye yarar ?

~Beyza

Kavuşulamayan mıdır Aşk ? ’ için 3 yanıt

  1. Bu soruyu bazen ben de kendime soruyorum. Hayatımın en üretken olduğum zamanlarına baktığımda ayrılıklardan sonra diyebiliriz basitçe. Bence bunun sebebi bizlerin duygularımızı köreltmiş olmamız. Şöyle ki; artık mutluluklar bir şeyleri elde etmekle özdeşleşmiş ve oysa ki mutluluk bir çay bardağında bile olabilir.Mutluluğun aksine üzüntüler daha masum ve saf hissediliyor birinin gelişiyle bulutların üstüne çıkmıyorken gidişi dünyamızı başımıza yıkabiliyor. Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş.

    Beğen

    1. Sizde o kadar güzel yazmışsınız ki kısa zaman önce yaşadığım ayrılık benim için de hayatın sonu gibiydi ama öyle değilmiş.. İçimizdeki acıyla aslında daha çok hayata tutunuyomusuz .. Bulutların üstünü görüpte yerin dibini boylayınca insan tekrar oraya gidebilmek için gidemeyeceğini biliyo olsada belki çaba sarf ediyor ve bu sayede hayatı öğreniyor . En azından ben böyle düşünüyorum..yorumunuz için teşekkürler..

      Liked by 1 kişi

      1. Can Yücel-Bağlanmayacaksın. İnsanın rehber edinmesi gerektiğini düşündüğüm bir şiirdir. Tavsiye ederim. Varoluşumuzun sebebi yanımızdakiler olmadığı gibi onların yokluğu da yer yüzünden silinmemize neden olmuyor. Ben teşekkür ederim asıl.

        Liked by 2 people

Yorum bırakın